Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content

BLOG: BUILT WITH PRIDE #7

16 september 2022

"Van testfase tot triomf: De opkomst van de Precision Tipr"

Machine-techniek-voedsel-veilig.

PRECIES GOED!

De finale is in zicht.. De klant kijkt reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe investering. Er wordt nauwkeurig afgestemd wanneer de machine geplaatst kan worden want dat moet ingepland worden in het productieproces van deze aardappelverwerker. En dat proces kan soms grillig verlopen, afhankelijk van het short-term-inkoopbeleid van de supermarktketen waaraan de klant levert. Precies de reden waarom de wens voor deze machine is ontstaan; flexibiliteit in het verwerkingsproces.

En of we die flexibiliteit met deze machine kunnen bieden blijkt pas écht goed in de uitgebreide testfase. Volgens VHM-beleid: géén machine verlaat ongetest de fabriek. De planning van onze klant geeft uiteindelijk nog extra ruimte voor testdraaien en van die gelegenheid wordt gretig gebruik gemaakt om ook mét product te testen. En van achter de machine horen we dan ineens de roemruchte vreugdekreet: “hij doseert nu op één kilo nauwkeurig!” Precies wat de klant nodig heeft; precies goed. Vijf aardappelen meer of minder; één kiloverpakking plus of min.

En waar tot voorkort de machine in de fabriek nog met de werktitel ‘E-Tipr’ werd aangehaald, wordt ongeveer tegelijk met het behalen van dit gekoesterede resultaat ook de nieuwe naam geboren: de VHM Precision Tipr. We kunnen gaan nadenken over het geboortekaartje!

De eerste van de twee gloednieuwe machines verlaat de fabriek richting de klant. De VHM’ers op locatie; Vincent, Jan-Henk en Wilfred, breken eerst in een middag de kistenleger af die plek mag maken voor de fonkelnieuwe Precision Tipr. Die arriveert de volgende morgen en wordt onmiddellijk op poten gezet. Terwijl de laatste mechanische onderdelen worden afgemonteerd en de machine stevig in de vloer wordt verankert, start Wilfred met installatie en ingebruikstelling van de besturing en de aansluiting van de machine op de rest van de verwerkingslijn. En ondertussen kan onze klant nog blijven draaien met zijn andere kistenleger, die ook na een paar weken wordt vervangen door een blinkende Precision Tipr.

Natuurlijk wordt bij ingebruikstelling de nieuwe machine nogmaals uitgebreid getest, maar door de grondige testfase in de fabriek heeft dat niet veel voeten meer in de aarde. Plug & Play. En zo worden na anderhalve dag de eerste bins met aardappelen geleegd. Precies op gewicht. Een nieuw lid van de VHM Family of Teamplayers is geboren. En dat mag gevierd worden!

Mét geboortekaartje.

Built with pride. By Team VHM

  • Machine VHM Aardappel.
  • Machine VHM.
  • Built with pride.
  • Vrachtwagen-VHM.
  • Aardappel machine.