Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content

VHM VIPDAG

20 juli 2023

"Ruim 400 bezoekers over de oranje loper"

Techniek-machines-VHM.

Familie en vrienden van medewerkers bij VHM Machinery (Ens, Noordoostpolder), kregen zaterdag 15 juli de unieke gelegenheid om een kijkje in de fabriek te nemen tijdens een speciaal georganiseerde VIP Dag, compleet in festivalstijl. Er kwamen maar liefst zo’n 400 bezoekers over de oranje loper.

VHM Machinery is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Zowel qua vloeroppervlak als qua medewerkersaantal. Eigenaar Rik van Hees: “Je moet je bedenken dat hier zes jaar geleden nog schapen liepen en vorig jaar hebben we met maar liefst 26 jonge kinderen van onze collega’s sinterklaas gevierd.”Van 1100 naar 4400m2

VAN 1100 NAAR 4400M2

De fabriek is in 2021 uitgebreid van 1100 naar 4400m2, en dit heeft het ook mogelijk gemaakt om onderdelen van het productieproces in de fabriek onder te brengen die eerder werden uitbesteed of ingekocht. Dat maakt dat nagenoeg het volledige productieproces, van concept-idee tot aan een werkende machine onder één en hetzelfde dak plaatsvindt. En dat was wat de bezoekers van de VIP dag afgelopen zaterdag konden ervaren. Via de ‘Built with pride-route’ door de fabriek, namen de VHM’ers hun familie en vrienden aan de hand om ze te laten zien hoe een machine wordt bedacht, ontworpen en vervolgens wordt geproduceerd. In een drukbezochte presentatie door Rik van Hees zelf, haalt hij aan dat klanten VHM de gelegenheid geven om te doen wat het allerleukste is: “we maken als team samen de mooiste machines en dit was bij uitstek de gelegenheid om aan onze dierbaren te laten zien hoe we dat met veel energie doen.”

VOOR IEDER WAT WILS, JONG EN OUD

De dag was aangekleed in festivalstijl en er was voor ieder wat wils; jong en oud. Gasten werden welkom geheten met een programmaboekje inclusief plattegrond en programma en voor de kinderen was er een grote speelhoek ingericht. Hoewel de meeste kinderen ook hun ogen uitkeken in de fabriek bij alle machines en gereedschappen. En zij mochten zelf aan de slag. Aan de hand van een werktekening en door middel van diverse bewerkingen; snijden, borstelen, kanten, draaien en monteren, kon een eigen ‘Burger Flipr’ worden geproduceerd, het nieuwste VHM-item voor bij de barbecue.

HAMBURGAPP DOOR FLOWGISTICS

De Fliprs werden onmiddellijk ingezet bij de barbecue die de hele dag aan stond en waar doorlopend versgebakken hamburgers vanaf kwamen. De bestelling van een hamburger met toppings naar keuze, kon via de ‘Hamburgerapp’, die speciaal voor de gelegenheid was ontwikkeld door Flowgistics, het softwarebedrijf dat ook binnen de muren van de fabriek is gevestigd. De dag bleek een groot succes en er zijn zo’n 400 bekenden van de VHM-medewerkers op bezoek geweest. “Alle collega’s hebben trots verteld over hun werk bij VHM en dat was wel het allermooiste om te zien” besluit Rik van Hees. “En het concept is aangeslagen, dus wie weet leent zich dit nog wel eens voor een open dag!”.

Foto’s en video’s door Rik Knops