Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content

LOVETT FAMILY FARMS

22 september 2022

"Testimonial vanuit New Zealand!"

Nieuw-zeeland-machines.

“VHM is ‘kwaliteit’; je weet dat het werkt, met de hoogwaardige machines die zij zelf hebben ontwikkeld en gebouwd. VHM staat echt achter hun beloftes, ook als het gaat om service of ‘wat er dan ook gedaan moet worden’. ”

Daniel & Emily Lovett runnen hun familiebedrijf Lovett Family Farms samen met zijn ouders Greg & Joanne Lovett en 16 fulltime medewerkers. Met hun ambitie om het meest toonaangevende landbouwbedrijf in hun vakgebied te zijn, produceren en leveren ze gewassen van de hoogste kwaliteit op het 1000 ha grote bedrijf. Voor wat betreft de uienteelt hebben zij het volledige proces in eigen hand, van de teelt en oogst tot opslag, verpakken en export over de hele wereld. Als koplopers in landbouwtechnologie en milieubewuste leiders in de sector hebben zij een sterke match gevonden met VHM Machinery.

Uitstekende reputatie

Zo’n vier jaar geleden importeerde Daniel zijn eerste VHM TwinFilr om de opslag- en verwerkingscapaciteit in de toen nieuwgebouwde bewaar- en verpakkingshal aanzienlijk te vergroten. “We hebben niet verder gezocht. VHM was de eerste die deze machine ontwikkelde en heeft een uitstekende reputatie als het gaat om kwaliteit.” Sindsdien is het machinepark nog verder uitgebreid en is er veel ‘VHM-oranje’ aan de bedrijfsvoering toegevoegd. De BigbagFilr, EvenflowTipr en diverse aanvoerbanden komen allemaal uit dezelfde familie en werken ook uitstekend samen met de andere machines in de verwerkingslijnen.

Meer werk met hetzelfde aantal medewerkers

Dankzij de eenvoudig te bedienen machines die plug&play konden worden geïnstalleerd, is de box & bigbag logistiek geoptimaliseerd en vereenvoudigd. Dat betekent dat er meer werk wordt met hetzelfde aantal medewerkers. En daarmee komt deze automatiseringsoplossing heel concreet tegemoet aan een van de grootste uitdagingen voor het bedrijf momenteel; het vinden van personeel. Net als in de rest van de wereld.

En wat betekent het als je machines koopt van een fabrikant aan de andere kant van de wereld met een tijdsverschil van dag en nacht? Daniel: “Dat is nooit echt een probleem geweest. Allerlei technische oplossingen die het tegenwoordig eenvoudig maken om de afstand te overbruggen, net alsof je ter plaatse bent.  We hebben camera’s geïnstalleerd in onze loodsen waarop de monteurs van VHM kunnen inloggen en live kunnen meekijken met de werkende machines. In een gezamenlijke whatsapp-groep hebben onze mensen direct en rechtstreeks contact met de VHM-monteurs over technische zaken. Bovendien heb ik liever direct contact met iemand overzee die de machine 120% kent, dan een dealer of iemand lokaal die slechts een beetje kennis heeft van een groot aantal verschillende machines.”

Verbinding

Een leuke bijkomstigheid is de Grillr (de VHM barbecue) die hij cadeau kreeg bij zijn TwinFilr bestelling. “Samen met mijn geweldige team vinden we altijd wel een gelegenheid om de barbecue aan te steken, want een goede samenwerking mag zeker gevierd worden!”

Twee weken geleden ging Daniel naar Europa om de Potato Europe Expo in Duitsland te bezoeken. Voor zijn vertrek kondigde hij aan “Als het reisschema het toelaat, kom ik zeker langs bij VHM om jullie weer te ontmoeten en onze toekomstplannen en -dromen te bespreken”. En dat deed hij. Bedankt voor je bezoek Daniel; weet dat je altijd welkom bent!

Neem ook eens een kijkje op de mooie website van Lovett Family Farms

Lovett-farms.