Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content

BLOG: BUILT WITH PRIDE #5

26 augustus 2022

"Van Poedercoating tot Perfectie: De Samenstelling van VHM's Nieuwste Kistenlegger."

Build-with-pride.

HANDEN EN VOETEN

De geproduceerde machine onderdelen komen in de bekende oranje en antraciete kleuren weer terug in de fabriek. Dit gaat volgens een gesmeerd proces dat in nauwe samenwerking met de poedercoater is afgestemd. Twee keer per week is er transport van en naar VHM, waardoor de voortgang blijft gewaarborgd.

Voor de montage van de nieuwe machine, die gelijk in tweevoud wordt gebouwd, wordt een riante plek in de montagehal in gebruik genomen. Door nieuwbouw is de fabriek in 2022 verdrievoudigd. Ruimte genoeg zou je zeggen, maar ook die ruimte is door de grote projecten alweer snel gevuld. En voor de opbouw van een machine is het wel zo praktisch om er ruim omheen te kunnen lopen en overal gemakkelijk bij te kunnen.

Thierry en JH zijn de strijders die de nieuwe kistenleger handen en voeten gaan geven. Dat is voor de ervaren VHM allrounder JH niet nieuw, en vooral weer een mooie uitdaging. Voor een van de nieuwste Team VHM aanwinsten Thierry is het één van de eerste VHM-machines die hij van begin af aan de lucht in helpt. Hij heeft zijn plek binnen VHM snel gevonden en ook de werkwijze bevalt hem wel: “de montage van zo’n nieuwe machine is toch wel pionieren, het is allemaal net voor de eerste keer op papier bedacht en dat betekent dat wij hier in de montagehal ook wel onze eigen creativiteit en aanpassingsvermogen mogen aanspreken. Het is echt niet zo dat er een kant-en-klaar-bouwtekening onder onze neus gedrukt wordt.”

JH vult aan: “we werken in de montage van binnen naar buiten. Eerst de grote onderdelen aan de binnenkant en dan werken we daaromheen naar buiten en de lucht in. En we maken natuurlijk dankbaar gebruik van Piet & Griet!” (Daar heb je het koppel weer!) JH: “ook deze machine is weer een echte VHM Teamplayer, en in die zin komen de uitgangspunten in montage en opbouw weer overeen en het gaat volgens de ons bekende VHM principes. Dat werkt heel mooi”.

Bij de montage van de weegband, een cruciaal onderdeel van deze nieuwe VHM sterspeler, was het wel even de aandacht erbij. Thierry: “het bandje moest er heel nauwkeurig op geplaatst worden om deze zo goed mogelijk te kunnen stabiliseren en de weging zo betrouwbaar mogelijk te krijgen. De plaatsing en montage van de weegcellen kwam bovendien zo nauw dat we op een gegeven moment nog de leverancier er bij hebben gehad om alle expertise erbij te betrekken”. En zo zie je maar dat samenwerking key is binnen de machinebouw.

En in slechts enkele weken rijzen daar parmantig naast elkaar twee fonkelnieuwe Tiprs. VHM machines mét ruggengraat én de handen en voeten die de montage er aan hebben gegeven. We gaan richting het einde… worden we al zenuwachtig? Laten we het dan volgende week over de échte zenuwen hebben!

  • VHM medewerkers voor machine.
  • Machine's.
  • Machine motor.
  • Machine VHM.
  • Medewerker-VHM.