Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content

BLOG: BUILT WITH PRIDE #1

28 juli 2022

"Van een idee naar een revolutionaire machine in recordtijd."

Build-with-pride.

KOMT EEN KLANT BIJ DE MACHINEDOKTER.

VHM is dol op bottlenecks. Een half woord van een klant over een ergernis of wens in zijn operationele proces, is genoeg om de raderen onmiddellijk te laten draaien. Denken in oplossingen en mogelijkheden: “out-of-the-box”. Zolang die box maar centraal staat. Als specialist in box&bigbaghandling denkt VHM mee in ieder logistiek proces. Waar kun je automatiseren, waar kun je een heftruck uitsparen of juist capaciteit vergroten.

Zo proefde Rik van Hees aan tafel bij een aardappelverwerker die op het punt stond een Turnr (kistenleger) aan te schaffen, dat dit nog niet de ultieme oplossing was. Want hoe fantastisch zou het zijn als je niet de hele kist hoeft te legen, maar precies de hoeveelheid eruit kunt halen die je nodig hebt?

In een wereld waarin de consument op zijn wenken bediend wil worden (lees: bij mooi weer op komst moet het winkelschap direct gevuld zijn met BBQ-producten…), heb je als toeleverancier van de retail behoefte aan meer flexibiliteit. Het is nodig om kleinere batches te kunnen draaien en snel te kunnen schakelen. En in het geval van de aardappel geldt; ééns uit de kist, voorgoed de verwerkingslijn in. Dus als je nou precies zoveel kilo de verwerkingslijn in kunt sturen en de rest voor een volgende batch kan bewaren, dan is dat productvriendelijk, efficiënt, afval reducerend en kostenbesparend. Win-Win-Win-Win!

“Wat niet kan is nog nooit gebeurd” Een motto dat bij Rik op een twee meter breed bord hing toen hij nog een eigen kantoor had. Inmiddels heeft hij zijn kantoor afgestaan aan zijn VHM-collega’s en pakt hij een flexibele werkplek als hij in de fabriek is. Maar het motto is nog altijd onveranderd. En het idee dat in gesprek met deze klant ontstaat, is in no-time getransformeerd naar een concept-idee. En zo begint het maakproces van een nieuwe VHM-machine. Met een simpele schets op een whiteboard en een verhaal richting Engineering…. Een idee dat in de wereld nog niet is uitgevoerd.

Nog één vraag van Rik aan de klant: “wanneer heb je ‘m nodig?”.
“Gisteren?”
“Ok, over twee-en-een-halve maand komen we ‘m installeren…”

…wordt vervolgd…

  • Banner "Wat niet kan, is nog nooit gebeurd".
  • VHM Kantoor.
  • Whiteboard.
  • Machine VHM.
Whiteboard.